ontwerpburo Chantal van Dillen
   
     
   
 
     
   
   

IJburglaan 1279
IJburglaan 1281
Kunstbus
Edward Wrightstraat 10
P2-displays
Lisdoddelaan 75
Lisdoddelaan 92
Indiahouse
Laan Rozenburg 34
Maaskade 132A
Beursstand Provada
AUP
Woonark
Lindenstraat
Keizersdijk
Zieseniskade

 

 

 

 

 

Check-In, kunstbus (interieur voor een stadsbus)
Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie in Rotterdam heeft het project Check-In bedacht. Het belangrijkste onderdeel van Check-In is een bijzonder vormgegeven stadsbus die verhalen uit verschillende landen vervoert. Verhalen die op allerlei manieren verteld worden. Oud en jong kunnen de bus bezoeken om de verhalen te beluisteren en te bekijken.

De reis staat centraal in het ontwerp van het interieur van de bus. Het is een vervreemdend en desoriënterend interieur, geen standaard bioscoop of tentoonstellingsruimte. De scheve vlakken met geschroefd plaatmateriaal, het lijnenspel van de naden en de cockpit als expositieruimte bepalen het beeld.
De ledverlichting rondom, in het plafond en in de vloer zien eruit als miniatuur landingsbanen. De bezoekers komen de bus binnen en nemen plaats op, achterstevoren in de bus geplaatste, verlichte bankjes van mat plexiglas, gericht naar het projectievlak. Hierop wordt de film vertoond. Wanneer de film is afgelopen, lichten de vitrinekasten in de cockpit op en bekijken de bezoekers de kunst.

Opdrachtgever Stichting Pluspunt , www.pluspuntrotterdam.nl
Aannemer: Techno Service, Apeldoorn
Unit A07, Breda
Realisatie: Lente 2009
Fotograaf: MeRy/Melanie Rijkers - artstudio 23, Breda
Vloeroppervlak: 22 m²